Voor al je vragen: 06 12785564 (ook per app) info@you-me-care.nl

Over mij

Wie ben ik?

                              

Elke Doeser (1980), Tilburg

 

Het zaadje voor mijn loopbaan binnen de hulpverlening heb ik in 2001 geplant, door een vakantiebaantje als patiëntvervoerder in het (voormalige) Elizabeth ziekenhuis.  Ik volgde een creatieve opleiding en kwam bij toeval door dit baantje in contact met patiënten. 

Ik vond het contact met deze mensen onverwacht zo leuk, dat ik besloot te onderzoeken of een vervolg opleiding in de zorg iets voor mij zou zijn. Tijdens deze ontdekkingstocht ontdekte ik een enthousiasme in mijzelf dat ik nog niet eerder zo had gevoeld. Door dit gevoel wist ik dat ik op de goede weg zat. Ik besloot uiteindelijk om mezelf op een brede doelgroep, met een breed toepassingsgebied te gaan richten, omdat ik niet precies wist wat ik exact wilde gaan doen. Dit leidde tot de keuze van culturele maatschappelijk vorming (Eindhoven, Fonty’s, Social work). Deze opleiding was passend voor mij, omdat je vooral je ‘eigen-wijsheid’ in moest zetten om aan sluiten bij een doelgroep. Doe vooral zoveel mogelijk buiten de kaders en ga links als de rest rechts gaat.  Een jas die mij goed past. 

Begeleider 

Na het behalen van dit diploma (2006) ben ik gaan werken als begeleider op een woongroep voor kinderen en jong-volwassenen met een licht verstandelijke beperking (Prisma). Daarna heb ik mezelf gespecialiseerd in het gezins/systeemwerk. Deze specialisatie ben ik gestart met de post hbo opleiding systeemtherapeutisch werker. Daarna ben ik gaan werken als ambulant (gezins)begeleider (2008-2016 Bureau Atlantiszorg) binnen de jeugdzorg/GGZ. In deze jaren heb ik ervaren dat mijn hart ligt bij het verbinden van mensen. Zowel met zichzelf als met hun omgeving.

     Haptotherapeut

         Omdat ik (nog) meer verdieping in het vak van hulpverlener zocht en meer verdieping wilde bieden aan de cliënten, besloot ik de opleiding tot                        Haptotherapeut te gaan volgen (2010-2015, Instituut voor Toegepaste Haptonomie, Nijmegen). Ik had al langere tijd een goed gevoel bij het vak van               Haptotherapeut, omdat de haptonomie uitgaat van voelen en het ervaren van verbinding. Zowel met jezelf als met je omgeving, de mensen om je                 heen. Het innemen van je eigen plek of ruimte speelt hier een belangrijke rol bij en is van toepassing op de gezinnen waarbinnen ik werkzaam was.               Maar ook in mijn eigen leven kwam ik situaties tegen waarbij ik zocht naar antwoorden op vragen in relatie tot het thema verbinding. Hoe sta ik zelf in           verbinding met de ander?  Hoe breng ik deze verbinding tot stand en wat kan ik leren van deze manier van verbinden? In de Haptonomie vond ik een           groot deel van deze antwoorden. 

        Na het afronden van de opleiding heb ik in 2015 mijn eigen onderneming You&Me Care opgezet. Dit deed, en doe, ik vanuit het ideaal, dat wanneer              mensen in verbinding met zichzelf staan, ze beter in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. Het wordt dan ook wat gemakkelijker om voor hun                          omgeving en de ander te zorgen. 

        Ik hoop dat ik jou via mijn verhaal een beetje heb kunnen inspireren om op zoek te gaan naar jouw passie en jouw pad. Waar ligt jouw hart en waar              loop je warm voor?

       Leuk om je te ontmoeten en jouw verhaal te horen!