Heb je een vraag of wil je graag zo snel mogelijk starten? 06 12785564 Appen mag ook! info@you-me-care.nl

Over mij

Wie ben ik?

Vervolg homepage.

In verband met mijn zwangerschapsverlof, ben ik van 20-1-2020 t/m 30-4-2020 niet werkzaam. Vanaf 4-5-2020 ben ik weer aanwezig en heb ik voldoende ruimte voor nieuwe aanmeldingen.  

                              Afbeeldingsresultaat voor hartje

Elke Doeser (1980), Tilburg

In 2001 is mijn pad binnen de hulpverlening aangelegd door een bijbaantje in het ziekenhuis.  Ik volgde een opleiding binnen de creatieve sector en kwam door dit bijbaantje in contact met patiënten.

Ik vond dit werk onverwacht zo leuk, dat ik besloot een zoektocht te starten naar dit nieuwe werkveld. Tijdens deze tocht ontdekte ik een enthousiasme in mijzelf dat ik nog niet eerder zo had gevoeld. Door dit gevoel wist ik dat ik op de goede weg zat. Ik besloot mezelf te gaan richten op een brede doelgroep en een breed toepassingsgebied. Wat ik precies wilde doen, wist ik nog niet. Dit leidde tot de keuze om de studie culturele maatschappelijk vorming te gaan volgen (Eindhoven, Fonty’s, Social work). Deze opleiding was passend, omdat de inhoud een beroep op je ‘eigen-wijsheid’ deed: Doe vooral zoveel mogelijk buiten de kaders en ga links als de rest rechts gaat.

Begeleider op woongroep

Na het behalen van dit diploma (2006) ben ik gaan werken als begeleider op een woongroep. Hier woonde kinderen en jong-volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Daarna heb ik mezelf gespecialiseerd in het gezins/systeemwerk. Deze specialisatie ben ik gestart met de post hbo systeemtherapeutisch werker. Daarna ben ik gaan werken als ambulant (gezins)begeleider (2008-heden) binnen de jeugdzorg/GGZ. In deze jaren heb ik ervaren dat mijn hart ligt bij het verbinden van mensen. Zowel met zichzelf als met hun omgeving.

Haptotherapeut

Omdat ik mijzelf nog meer wilde verdiepen in het vak van hulpverlener besloot ik om de opleiding tot Haptotherapeut te gaan volgen (2010-2015, ITH, Nijmegen). Ik had al een langere tijd een goed gevoel bij dit beroep omdat de haptonomie uitgaat van verbinding. Het innemen van je eigen plek of ruimte is hier een groot onderdeel van.

Na het afronden van deze opleiding heb ik in 2015 mijn eigen onderneming You&Me Care opgezet. Dit deed ik vanuit het ideaal, dat wanneer mensen in staat zijn om voor zichzelf te zorgen, zij ook beter voor hun omgeving en elkaar kunnen zorgen.

Ik hoop dat ik jou via mijn verhaal een beetje heb kunnen inspireren om op zoek te gaan naar jouw passie en jouw pad. Waar ligt jouw hart en waar loop je warm voor?

Leuk om je te ontmoeten en jouw verhaal te horen!