Voor al je vragen: 06 12785564 (ook per app) info@you-me-care.nl

FAQ

Veel gestelde vragen
Vergoeden alle zorgverzekeraars Haptotherapie?

 Nee. Niet alle verzekeraars vergoeden Haptotherapie. Via de website van de NFG kun je alle verzekeraars vinden die Haptotherapie vergoeden vanuit het aanvullende (alternatieve) pakket. Let hierbij op het RBCZ keurmerk!

Hoe hoog is de vergoeding voor Haptotherapie?

Dit verschilt per verzekeraar. Meestal heb je een vast aantal sessies per jaar, met een maximum bedrag per sessie. Je eigen verzekeraar kan je hier meer over vertellen of check de voorwaarden van je aanvullende alternatieve pakket.

Betaal je voor Haptotherapie eigen risico?

Nee. Haptotherapie valt buiten de basisverzekering, dus je hoeft geen eigen risico te betalen.

Moet ik een eigen bijdrage voor Haptotherapie of Begeleiding betalen?

 Voor Haptotherapie: nee. Voor begeleiding vanuit een PGB: ja. Deze eigen bijdrage wordt geëind door het CAK en is inkomensafhankelijk. Zie voor meer informatie de website van het CAK. Vragen over Haptotherapie en You&Me Care

Is een Haptonoom hetzelfde als een Haptotherapeut?

Nee. Er is een verschil. Een Haptonoom is iemand die zich heeft bekwaamd in de leer van de Haptonomie en past dit toe in zijn of haar vak. Een Haptotherapeut heeft een 4 jarige opleiding gevolgd en deze afgerond met een diploma. Door de aansluiting bij een beroepsvereniging (VVH of NFG) wordt ervoor gezorgd dat er sprake is van vergoeding door de zorgverzekering en daardoor borging van kwaliteit. In mijn geval betekend dit een registratie in het VPMW-VIG register. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op het de NFG (Nederlandse Federatie voor Gezondheidszorg).

Kun je bij You&Me Care nog meer cursussen of trainingen volgen?

Ja. You&Me Care biedt ook werkgeheugentraining aan. Dit is een training (Cogmed) die grotendeels online wordt gevolgd, in samenwerking met Bzonder Zorg en coaching. Voor meer informatie zie de website van Bzonder zorg en coaching.

Kun je ergens jouw ervaring met mij als Haptotherapeut delen?

Ja. Je kunt via de webiste van de NFG aangeven hoe je tevredenheid over mij als therapeut is.

Hoe lang duurt een gemiddeld traject?

Dit is afhankelijk van je hulpvraag (complexiteit), behoefte aan ondersteuning en de voortgang van je ontwikkeling. Bij de ene persoon verloopt deze wat sneller dan bij de ander. Meestal is er sprake van minimaal 10 sessies. Staat je vraag er niet tussen?