Voor al je vragen: 06 12785564 (ook per app) info@you-me-care.nl

Voor wie geschikt?

Ben je blij met jezelf, je relaties en weet je wanneer je dat (eigenlijk) niet meer bent?

 

 

Voor wie is You & Me Care?

You & Me Care is met name geschikt voor mensen die (tijdelijk) vastlopen in hun leven. Je kunt klachten & problemen ervaren op het gebied van relaties, werk, school/ studie waar HT je bij kan ondersteunen of verder in kan helpen.

Haptotherapie en begeleiding kunnen geadviseerd worden door verwijzers (onder andere): huisarts, psycholoog, de POH (praktijkondersteuner huisarts), bedrijfsmaatschappelijk werker, fysiotherapeut en de bedrijfsarts. Eventueel ter ondersteuning van de eigen behandeling.

Binnen You & Me Care werk ik voor een brede leeftijdsgroep:

  • Volwassenen (vanaf 25 jaar)
  • Jong volwassenen (18-25 jaar)
  • Jongeren (16-18 jaar)

Heb je een (stevige) zet nodig om weer in beweging te komen en denk je dat ik je hier bij kan helpen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Haptotherapie

Bij lichte tot milde klachten kan Haptotherapie een oplossing bieden. Deze therapie heeft als doel om je (weer) in contact te brengt met je gevoel. We gaan samen aan de slag met de onderliggende patronen die ten grondslag liggen aan je klacht(en).

Is Haptotherapie wel passend wanneer je ADD/ADHD of autisme hebt?

Ja! Haptotherapie kan goed helpen bij het grip krijgen op de gevolgen van bijvoorbeeld ADD/ADHD of autisme. Bepaalde klachten zijn bij jou hetzelfde als bij mensen die geen ADD/ ADHD of autisme hebben. Er liggen wel andere oorzaken aan ten grondslag, maar dat neemt niet weg dat ook jij kunt leren om beter en meer te voelen en vooral te begrijpen wat je voelt. Twijfel je? Dan kunnen we altijd in gesprek gaan om te kijken waar je over twijfelt en of we daar een oplossing voor kunnen vinden.

Begeleiding

Is je hulpvraag (zeer) complex, dan kan begeleiding (PGB) een uitkomst bieden, omdat dit een vorm van ondersteuning is die ook een meer praktische aanpak kent. Mocht je hier vragen over hebben, dan kunnen we daar samen naar kijken. 

Ambulante-begeleiding is passend als je binnen de GGZ doelgroep valt en te maken hebt met (reeds gestelde) diagnostiek. In de volgende situaties val je binnen deze doelgroep en kan ik iets voor je betekenen:

  • Als je hulpvragen hebt rondom het (weer) op poten krijgen van je leven op sociaal, maatschappelijk en/ of economisch vlak, voortkomend vanuit een diagnose.
  • Als je (ernstig) vastloopt in je leven en je ontwikkeling.
  • Als je (zeer) intensieve motivatie of aansturing nodig hebt (langdurig ondersteund moeten worden bij het weer in beweging kunnen komen)
  • Voor deze begeleiding kom je in aanmerking als je een PGB hebt. Dit budget (beschikking) kun je via jouw gemeente aanvragen. Klik hier voor meer informatie voor gemeente Tilburg.

Contra indicaties voor Haptotherapie

Soms kan het voorkomen dat Haptotherapie averechts werkt. Dit is zeldzaam, maar het kan wel voorkomen. Een behandeling kan in deze situaties gevaarlijk zijn en daarom valt deze vorm van hulp sterk af te raden. Twijfel je? Dan is het raadzaam om met jouw psycholoog of psychiater in gesprek te gaan en hem of haar om advies te vragen.

Haptotherapie is niet geschikt voor mensen met:

  • Bipolair type 1
  • Depressie met suïcidaliteit
  • Persoonlijkheidsstoornissen, zoals schizofrenie

Boek je kennismakingsgesprek

Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan contact op via onderstaande knop voor een vrijblijvend kennismakingsgepsrek. Mochten het blijken dat we geen goede match, dan verwijs ik je graag door zodat je toch snel met jouw hulpvraag aan de slag kunt.